Sweet-itch Zebra

ARTIKELNR: 121457784
€115,00


De Bucas Sweet-Itch Zebra deken biedt bescherming aan paarden met zomereczeem en heeft een vaste hals.

Deze deken is gemaakt van een sterke polyester stof die alle insecten tegenhoudt. Hierbij is er extra aandacht besteed aan de gebieden rondom de manen en staart. Dit zijn de plekken waar de insecten zich het liefst begeven. Een elastische, afneembare buikflap beschermt tevens de gehele onderbuik van het paard.

Deze deken weert uv-straling. Hierdoor is het paard beschermd tegen verbranding door de zon en verkleuring van de vacht.

De T-haak sluiting met magneten, de beensingels, de buiksingels en gevoerde borstflap zorgen ervoor dat de deken goed op zijn plek blijft. Door de schouderplooien zal het paard veel bewegingsvrijheid ervaren.

Uit onderzoek is gebleken dat insecten gedesoriënteerd raken van zebra-print. Dit komt doordat insecten kijken d.m.v. infrarood. Hierbij is de kleur zwart warm en de kleur wit koud. Door het golvende patroon kunnen insecten niet meer onderscheiden of het paard warm of koud is. Zij zullen een andere warme plek zoeken om neer te strijken. Door het dragen van een deken met zebraprint zal het paard 75% minder last hebben van insecten ten opzichte van het dragen van een reguliere vliegendeken.

Deze deken is gemakkelijk te combineren met de Bucas vliegenmaskers en is alleen verkrijgbaar met een vaste hals.

Ons advies is om altijd je paard op te meten voordat je overgaat tot aankoop. Een deken moet correct liggen om schuiven van de deken, scheeftrekken en schuur plekken te voorkomen. Dit voorkomt teleurstellingen over de aanschaf van jouw deken. Koop je deken niet te groot, meten is weten.

 

Stichting stal Ziggy

03/20/2022

Als kleine Stichting met allemaal koudbloed paarden, geven wij lessen aan kinderen met beperkingen op elk vlak. Onze paarden hebben niet de meest gangbare maten. Bij ons vind je alleen Bucas dekens. Hun pasvorm en oerdegelijke kwaliteit maakt niet alleen deze deken maar ook alle andere ideaal voor elk paard. Voor elke seizoen of "probleem" is er een oplossing. Wij hebben al jaren plezier van Bucas en er komt bij ons geen ander merk meer in!

Jolanda

03/17/2022

Hele fijne deken zoals alle andere van Bucas. Paard is er erg blij mee, blijft super liggen. Geen kriebels meer.

G van de Moosdijk

01/15/2022

Dit vliegendeken al enkele jaren in gebruik.
Het is dan ook een sterk deken met een mooie pasvorm.
De fijne maas zorgt ervoor dat ook de kleinste beestjes geen kans maken.
Met een mooie grote staartflap.
Handig dat je de hals en buikgedeelte eraf kunt halen als je dat wil.

Schrijf een review

Meten is weten

Koop je deken niet te groot