Smartex Extra

ARTIKELNR: 121457762
€269,00


De Bucas Smartex Turnout Extra is een oersterke buitendeken die gemaakt is van een waterdichte en ademende ballistic nylon buitenstof. Deze stof beschermt jouw paard tegen alle weersomstandigheden en invloeden van buitenaf, is waterdicht en ademend.

Deze deken is het beste te gebruiken tussen de +10 en -20 graden.

De stay-dry voering werkt als een zweetdeken. De Bucas Smartex Turnout Extra kan hierdoor op een nat paard gelegd worden. Deze stof is in staat om razendsnel vocht op te nemen. Het vocht wordt via de buitenstof van de deken afgevoerd en verdampt. Het paard zal hierbij droog blijven door de isolerende luchtlaag. Dekenwissels worden hierdoor overbodig.

De schouderplooien, met gladde nylon voering, geven het paard veel schouder- en bewegingsvrijheid. De Click’n Go sluiting met magneten, buiksingels en beensingels voorkomen schuren en schuiven.

De Bucas onderdekens, Coolers en de Smartex Turnout Combi Neck kunnen gecombineerd worden met deze deken.

Ons advies is om altijd je paard op te meten voordat je overgaat tot aankoop. Een deken moet correct liggen om schuiven van de deken, scheeftrekken en schuur plekken te voorkomen. Dit voorkomt teleurstellingen over de aanschaf van jouw deken. Koop je deken niet te groot, meten is weten.

Eva

03/22/2022

Geweldig deken, recent een nieuwe gekocht omdat de oude al zo'n 10 jaar mee ging. Was niet eens kapot, maar wilde zelf graag een nieuwe. Zelf gebruik ik enkel de smartex extra en de smartex Rain, daarmee ben ik het hele jaar voorzien! Ik wil letterlijk nooit meer een andere deken :)

Jolanda Bruins

03/20/2022

Heerlijke deken! Geen dekenwissel stress meer met onze wisselende temperaturen. De pasvorm is voor ons perfect!

Wendy Beumer

03/20/2022

Een ideale deken voor bijna het hele jaar. Mooie pasvorm. Mijn Bolle boos van 800 kg heeft heel wat dekens versleten door een slechte pasvorm altijd snel kapot. Een Bucas deken lijkt bijna onverwoestbaar. En op onze paarden liggen dan ook alleen Bucas dekens. Voor elk paard en doel is een passende oerdegelijke Bucas te vinden.

Lieke Goverts

03/19/2022

Ik heb sinds 2019 de Bucas smartex extra, de kwaliteit is uitmuntend goed nog na al die jaren. Erg sterke dekens, ze kunnen ook tegen een stootje! Mijn paard vind het ook een erg comfortabele deken, hij heeft een groot temperatuur bereik. Echt heel tevreden over.

Leony

03/16/2022

Wij hebben een aantal van deze dekens en het is mijn absolute favoriet! Kan met elk weer op. Super stevig! Echt een aanrader!

Antoinette

01/20/2022

Fijne deken van stevig materiaal. Paard blijft lekker warm en voering houdt droog.

Diana Hilhorst

01/20/2022

Top deken ligt op onze paarden als ze geschoren zijn tevens hebben wij er een losse hals bij. Fijne sluiting. Goede pasvorm.

Marcia Maes

01/20/2022

Aangezien mijn paarden 24/7 naar buiten kunnen, is dit een ideale deken om mijn pony met alle weersomstandigheden te voorzien van de juiste warmte.
Ook na een rit in de regen, geen zorgen om de deken er weer op te leggen met de stay dry uitvoering. Mijn absolute favoriet!

Jessica

01/18/2022

Heel fijn deken! Deken ligt perfect, geeft geen schuurplekken en heeft de gekende Bucas kwaliteit. Kan perfect de natte dagen aan (paard kan overdag buiten op de weide en ‘s nachts op paddock), onder de deken voelt het altijd goed. Niet te koud of te warm.

Elodie

01/13/2022

Goed waterdicht en de stay dry voering is ideaal voor mijn merrie die niet te scheren is. Fijne pasvorm, stevige deken! Blij mee

Julia Verlijsdonk

01/12/2022

Deze deken heb ik voor mijn beide pony's die 24/7 buiten staan. Vorige jaar was het super koud in de winter. Iedereen op stal was bezig met meerdere dekens over elkaar te doen. Gelukkig hoefde ik dat niet te doen en hadden mijn pony's het super fijn onder deze deken. Super tevreden over deze deken, en het is echt een aanrader vooral in de koude dagen!

Julia Verlijsdonk

01/12/2022

Ik heb deze voor allebei mijn pony’s die 24/7 buiten staan. Een ideale deken voor de kou. Toen het vorig jaar zo super koud was, was iedereen op stal dekens over elkaar aan het doen. Dit hoefde ik gelukkig niet te doen! Zij hadden het super onder de deken!

Tessa de Jong

01/12/2022

Deze deken komt bij ons tevoorschijn als het écht koud wordt. Mega kwaliteit! Gaat al heel wat jaren mee. Niet kapot te krijgen: écht een "hufterproof" deken

Danique Tabak

01/11/2022

Super fijne deken. Vanwege de vrij brede temperatuursrange maar ook de pasvorm is super. Mijn paard heeft een hoge schoft en flinke schouderpartij, bij andere dekens schuurplekken op de schouders en trekken achter de schoft. Bij deze deken totaal geen last van, zit prachtig! Stof voelt super stevig.

Bianca

01/11/2022

Geweldige deken, al heel wat jaar favoriet! Bij verschillende paarden in het verleden ook telkens een superfijne pasvorm en heel sterk. Nooit meer een andere winterdeken!

Indira Van Kerchove

01/11/2022

Gewoonweg top deken! Ligt super mooi op mijn paard met hoge schoft (die lastig is met dekens!). Schuift voor geen cm door de binnenvoering. Een super stevige deken, mijn paard krijgt hem niet kapot! En blijft super mooi waterdicht ondanks de meerdere wasbeurten. Super tevreden hier!

Nikki

01/11/2022

Enorm fijne deken voor de koude wintermaanden. De pasvorm is perfect, zelfs voor mijn bredere paard. Geen gedoe meer met wisselen van dekens door de ruime range in temperaturen.

Simone Pellegrom

01/11/2022

Ik houd van deze dekens omdat ze stay dray hebben, fijne sluitingen mooi dicht aan de voorkant en de stiek onder de staartflap is ideaal. En ze zijn tot lage temperaturen te gebruiken. Dus geen 3 dekens meer op zoals vroeger ❤️

Mariska

01/11/2022

Erg fijne deken, fijne pasvorm. Past zich qua temperatuur heel goed aan het weer. Het (geschoren) paard heeft het nooit koud en zo fijn dat je deze deken op kunt doen terwijl het paard nog nat is. Werkt super!

Annelies Vos

01/11/2022

Bij ons nog nooit kapot of scheef gegaan. Zo fijn dat hij bij een groot gebied van temperaturen op kan en de fleece binnenkant is zo ideaal! Ik wil nooit meer wat anders. En de hals is makkelijk te bevestigen en eraf te halen, erg fijn!

Zomer Judith

01/11/2022

Ik heb alle dekens van Bucas van 0 grams tot de Turnout Smartex extra voor mijn lusitano. Liggen allemaal perfect. Heel blij mee. Mis alleen nog de deken met een halve nek. En misschien een andere tunnel schoft beschermer om ook de lange manen van de paarden te beschermen tegen het kapot schuren door de rand van de deken. Verder een topmerk.

Schrijf een review

Meten is weten

Koop je deken niet te groot