Smartex Medium Iron Gate

ARTIKELNR: 121457765
€265,00


De Bucas Smartex Turnout Medium is een oersterke buitendeken die gemaakt is van de bijna onverwoestbare waterdichte- en ademende ballistic nylon buitenstof. Deze stof beschermt jouw paard tegen alle weersomstandigheden en invloeden van buitenaf, is waterdicht en ademend.

Deze deken is het beste te gebruiken tussen de +12 en -10 graden.

De stay-dry voering werkt als een zweetdeken. De Bucas Smartex Turnout Medium kan hierdoor op een nat paard gelegd worden. Deze stof is in staat om razendsnel vocht op te nemen. Het vocht wordt via de buitenstof van de deken afgevoerd en verdampt. Het paard zal hierbij droog blijven door de isolerende luchtlaag. Dekenwissels worden hierdoor overbodig.

De schouderplooien, met gladde nylon voering, geven het paard veel schouder- en bewegingsvrijheid. De Click’n Go sluiting met magneten, buiksingels en beensingels voorkomen schuren en schuiven.

De Bucas onderdekens, Coolers en de Smartex Turnout Combi Neck kunnen gecombineerd worden met deze deken.

Ons advies is om altijd je paard op te meten voordat je overgaat tot aankoop. Een deken moet correct liggen om schuiven van de deken, scheeftrekken en schuur plekken te voorkomen. Dit voorkomt teleurstellingen over de aanschaf van jouw deken. Koop je deken niet te groot, meten is weten.

Anna

03/22/2022

Top deken. 300% tevreden met deze deken. Hij heeft de perfecte pasvorm en schuift niet.

Liza

03/22/2022

Perfect. Goede pasvorm, goed waterdicht en schuift niet.

Jody

03/22/2022

Mijn paard van 26 krijgt deze deken de hele winter op. Vind het ideaal dat ik geen dekens hoef te wisselen.

Dominique

03/20/2022

De Smartex Medium is in mijn optiek wel echt 1 van de beste kwalitatieve dekens die er zijn. Ik heb er laatst 1 geërfd van mijn moeder. Ergens terug, eindjaren 90 kocht mijn moeder haar eerste Pools/Egyptische Arabische Volbloed, en zo ook de Smartex Medium. Het model had toen destijds geen staartflap, maar hij is werkelijk onverwoestbaar. Nu in 2022 na nog twee andere paarden waar de deken op heeft gelegen, heb ik de deken inmiddels op mijn eerste Arabiertje liggen. Hij ligt perfect, nooit schuurplekken en ook als hij wat nat of bezweet is kan ik door de Stay-Dry voering hem altijd op leggen. En hoe fijn mijn paardje het vindt in de koude dagen. Als ik vertel dat deze deken al meer dan bijna 20 jaar oud is kunnen sommige dat niet geloven. Beste aankoop die je kan doen van Bucas!

Amy Visser

03/17/2022

Ideale deken voor op de paarden. Ook fijn dat als ze nat zijn de dekens er alsnog op kunnen omdat er stay dry inzit.
Enige minpunt is dat er veel haren in blijven hangen maar deze krijg je er goed af met een harde borstel. Verder super tevreden. Wij gebruiken hem als staldeken en onderdeken en als het minder koud is gewoon om mee de wei op te gaan. Ook een hele fijne kleur omdat je er alleen wat zand op ziet maar dit er makkelijk afklopt verdere vlekken zie je niet snel.

Maya H

03/15/2022

De perfect kwalitatief aanvullende deken op de gewone Smartex. Gaat jaren mee, ademt fijn en is een ideale deken voor als het net iets frisser is. Blijft ook bij zeer zware regenval keurig droog.

Angela Krops

03/15/2022

Geweldige deken, nooit meer gedoe met zweetdekens na het rijden. En later weer wisselen met de outdoor deken.
Na het rijden, hup de stay dry op je paard en je hoeft je nergens meer zorgen om te maken. In 1 woord fantastisch!

Simone Heijkoop

03/15/2022

Heel fijn dat je deze deken over zo'n ruime temperatuurrange kan gebruiken en dus eigenlijk geen deken meer hoeft te wisselen. Daarnaast ook een goede pasvorm.

Naomi

03/15/2022

Hele sterke deken, blijft perfect op de plek liggen zoals het moet (schuift niet). Ook heel handig en goed bruikbaar voor als je paard/pony nog nat is. Kortom zeker een aanrader, wij gaan nooit meer andere dekens kopen!

Rieanne Burgwal

03/15/2022

Heerlijk dat deze op een nat paard gelegd kan worden. Ook fijn dat er onderdekens aan vastgemaakt kunnen worden tijdens koude dagen.

Sanna stieperaere

03/15/2022

Lekker warm als het vriest maar toch nog draagbaar als het buiten iets warmer wordt dus ik hoef mij geen zorgen te maken als het weer beter is dan het weerbericht voorspelt. Ook de pasvorm is perfect! Andere dekens maken schuurplekken of schuiven, maar deze blijft perfect zitten!

Karlijn

03/15/2022

Afgelopen winter deze deken voor het eerst op gehad bij onze PRE. Geweldige pasvorm. De deken blijft goed liggen en past goed om de nek van ons paard. Ons paard heeft het de hele winter door comfortabel warm gehad, zonder te warm te worden op de zachtere dagen.

Julia

03/15/2022

De Smartex medium deken heb ik voor mijn beide pony’s. De pasvorm is perfect, valt mooi over de schoft zodat deze vrij ligt. Dankzij de plooien liggen de schouders vrij en gaat het deken niet trekken. En het aller fijnste is nog wel dat je dit deken gewoon op kan leggen ook al is je paard bezweet. Aanrader!!

Jasmijn

03/15/2022

Ik heb deze deken nu een jaar en ik ben er zo blij mee! Ik hoef me niet meer de hele tijd zorgen te maken om dekens omdat je met deze deken bijna de hele winter wel goed doorkomt. Ook is hij super sterk! Mijn paard staat met 3 andere ruinen en ze kunnen erg wilt spelen met zijn drieën maar deze deken blijft gelukkig heel!

Pearl

01/26/2022

Super deken voor de pony van mijn dochter. Deken is heel sterk. De stay dry voering is super als de pony nog wat nat is na het rijden.

Jeannette van der Staak

01/22/2022

Ik gebruik deze dekens al jaren voor onze paarden en ben er zeer tevreden over. De smartex dekens zijn enorm sterk, duurzaam en hebben een goede pasvorm. Daarnaast is het een absolute plus dat je de dekens na het rijden op kunt doen, ondanks dat de paarden soms nog iets bezweet zijn.

Mignon

01/21/2022

Dit is echt een superfijne deken, nou ja eigenlijk is de hele bucas lijn super fijn!
Mijn paard staat buiten met een uitloopstal, ze ligt graag in het zand maar de deken blijft waterdicht. Het is een sterke, waterdichte, goed passende en warme deken, scheelt een hoop dekens wisselen.
en de stay dray voering is ideaal na het rijden of rollen.

Claudia Spoor

01/20/2022

Heel fijne deken met mooie pasvorm. Sluitingen houden de deken netjes op zijn plek en door de zachte voering geen schuurplekken, maar een mooie glanzende vacht. Het bijpassende halsstuk is op een makkelijke manier te bevestigen en zorgt voor extra comfort op de koudere dagen. Een deken die lange tijd op gehouden kan worden doordat deze voor verschillende (koudere) temperaturen het paard comfortabel warm houdt.

Jenny

01/20/2022

Behandel het 3e seizoen in actie - kwaliteit zoals op de eerste dag. Extreem duurzaam. Praktisch om een plafond te hebben voor zo'n hoog temperatuurbereik. Geweldige pasvorm

Alyssia van Kampen

01/17/2022

Wij hebben voor onze pony de Bucas Smartex deken. We zijn er heel erg tevreden over, want als je pony nat is van het zweet of je hebt hem lekker gewassen kun je deze deken op leggen in plaats van een fleece deken. En hoef je dus niet te wachten tot je pony droog is. Het is zeker een aanrader.

Guusje Giselle van Lith

01/12/2022

Ik heb meerdere Smartex Mediums in mijn paarden collectie. Dekens gaan jaren mee, keurig waterdicht en de pasvorm ideaal voor mijn brede voormalig Gelderse dekhengst. Kortom erg tevreden.

Joanny Celak

01/11/2022

Gekocht voor mijn PRE die net uit spanje kwam. Paard voelt nooit te warm of te koud aan. Ook na het zweten kan de deken er weer mooi op! Super tevreden! :)

Cindy

01/11/2022

Super fijne ontzettend sterke winter/regendeken. En het mooiste aan deze deken: voorzien van de stay-dry voering. Dus op deze manier hoef je nooit meer dekens te wisselen. Deze kun je namelijk zo op je natte paard leggen. Echt heel blij mee! Misschien even een uitgave, maar het is het zo waard!

Yvonne van Rijn

01/11/2022

Perfecte buitendeken! Blijft goed liggen, blijft droog en ik heb de blauwe variant wat ik een mooie opvallende kleur vindt. Ik heb er ook nog een nek bij i.v.m. geschoren paard. Hierbij hoef je echt niet te twijfelen!

Schrijf een review

Meten is weten

Koop je deken niet te groot