Help, mijn deken is vies!

  • Geplaatst op
  • Door Bucas Redactie
Help, mijn deken is vies!

Het onderhouden van een paardendeken kan soms een hele klus zijn. 

Zul je net zien.... Heb je jouw Bucas deken laten wassen, zitten de mest- en moddervlekken er alweer in. Toch is het enorm belangrijk om jouw deken (of het nu een Bucas deken is of een ander dekenmerk) gedurende het jaar goed te onderhouden. Wij geven een aantal tips!

Het wassen van jouw deken is heel belangrijk. En nee, het is niet alleen belangrijk omdat de deken er na het wassen weer als nieuw uit ziet. Tijdens het wassen wordt vuil zoals; haren, gras, mest en huidvet verwijderd. Jouw deken heeft dan weer de ruimte om te ademen. Doe je dit niet dan zullen de stoffen worden aangetast door het vuil en dit kan ertoe resulteren dat jouw deken straks niet meer waterdicht is. Dat wil natuurlijk niemand! 

 

Was jouw Bucas deken (of laat deze wassen) altijd met Bucas Rug Wash. Met dit wasmiddel kunnen wij garanderen dat je jouw deken op een veilige manier wast omdat wij weten wat er in het wasmiddel zit. Bij het gebruik van andere wasmiddelen weet je niet wat er in zit en of dit wel/niet schadelijk is voor jouw deken.

 

En belangrijk om te weten: laat jouw Bucas deken voor het wassen nooit eerst weken en stop hem niet in de droger!

 

Na het wassen raden wij aan jouw Bucas deken altijd te behandelen met de Bucas Rug Conditioner. Deze vloeistof beschermd de buitenstof weer optimaal. De buitenstof van de deken is namelijk behandeld met een laag teflon, deze laag zorgt ervoor dat de stof geen water absorbeert en door de Rug Conditioner te gebruiken, wordt de teflon laag na het wassen weer hersteld.

 

Zitten er veel haren in de deken? Gebruik dan voor het wassen en na het wassen een rubberen borstel of bezem om de haren te verwijderen. Dit heeft dezelfde werking als een rubberen bezem bij de kapper. Haren in het klittenband verwijder je met een stalen borstel, hierdoor plakt je klittenband weer als nieuw.

 

Ben je benieuwd naar hoe het er aan toe gaat in een goede wasserij? Check dan onderstaande video's waarbij wij op bezoek zijn bij Dekenwasserij Reeuwijk.

 

Was je deken(s) op tijd - Deel 1

 

Was je deken(s) op tijd - Deel 2

 

Was je deken(s) op tijd - Deel 3