Ontdek de alles- in-1 regendeken

  • Geplaatst op
  • Door Bucas Redactie
Ontdek de alles- in-1 regendeken

Dé regendeken die écht alles heeft: de Bucas Smartex Rain. Deze sterke wind- en waterdichte deken is (of wordt) jouw paard zijn/haar favoriete deken! Want met het wisselvallige Nederlandse weer wil jij jouw maatje natuurlijk wel de optimale bescherming bieden, toch?

 

De Smartex Rain is niet alleen opgewassen tegen wisselvallig weer maar is ook nog eens oersterk. Dit komt doordat de buitenstof van deze deken is gemaakt van ballistic nylon stof welke gemaakt is van een sterk draad in combinatie met een speciale weeftechniek.

 

Is jouw deken alsnog beschadigd? Dan heeft de ballistic nylon als voordeel dat de stof niet verder zal scheuren. Hierdoor kun je de beschadiging eenvoudig repareren met een Bucas reparatiesetje. Met een sterke lijm en een stukje stof repareer je een scheur eenvoudig en is jouw deken weer heel én waterdicht. 

Is jouw paard na het training nat van het zweet, de regen of door het afspoelen? Geen zorgen! De binnenvoering van de deken bevat namelijk de ó zo geliefde stay-dry stof. Deze stof is in staat om razendsnel vocht op te nemen.

 

Waar gaat dat vocht dan heen? Het vocht wordt opgenomen door de deken en verdampt na een tijdje door de lichaamswarmte van jouw paard. Hierdoor is een zweetdeken overbodig.

 

Je hoeft niet bang te zijn dat jouw paard het koud krijgt. Door de stay-dry voering ligt er altijd een droge laag lucht op jouw paard. En lucht isoleert. 

Om jouw paard nog eens extra te verwennen bevat de Bucas Smartex Rain fijne schouderplooien. Deze schouderplooien zijn bekleed met een zijdezachte voering welke schuurplekken tegengaat. Hierdoor heeft jouw paard alle ruimte om te doen en laten waar hij/zij zin in heeft.

Heeft jouw paard alsnog last van schuurplekken? Dan zou het wel eens kunnen zijn dat jij een te grote deken bij jouw paard hebt aangetrokken.

 

Wist je dat bijna 75% van de paardeneigenaren zijn/haar deken te groot aanschaft? Jacob van Bucas Nederland legt in deze video uit hoe je jouw paard op de juiste manier kunt opmeten:

 

 

Temperatuurmarges

Deze alles-in-1 regendeken is het beste te gebruiken tussen de +14 en 0 graden. Mocht de temperatuur ineens gaan pieken dan hoef je niet in pure paniek naar stal te racen. De Bucas Smartex Rain heeft een veiligheidsmarge tot +18 graden.

 

 

Video Smartex Rain

Jacob van Bucas Nederland laat de Smartex Rain zie en legt o.a. uit wat deze Bucas deken zo bijzonder maakt: