Meten = weten!

  • Geplaatst op
  • Door Bucas Redactie
Meten = weten!

Bijna 75% van de paardeneigenaren koopt zijn/haar deken te groot. Het gebruik van een te grote deken kan vervelende gevolgen hebben. Het is dus belangrijk om de maten van jouw paard te meten.

Als jouw paard een te grote deken om heeft, dan kan dit voor ongemakken zorgen. De deken kan in de loop van de dag naar achter trekken, op de schoft gaan vastliggen en/of scheef trekken. Een gevolg hiervan kan zijn dat jouw Bucas deken beschadigd raakt of erger nog: jouw paard komt onder de schuurplekken en/of wondjes te zitten.

Meten volgens de Bucas methode is gelukkig appeltje eitje. Je kunt jouw paard gemakkelijk opmeten met een gewoon meetlint of een speciaal Bucas meetlint. Tijdens het meten ga je de onderlengte en de omvang van jouw paard opmeten. Dus niet de schofthoogte, dit zegt namelijk niets over de maat deken die jouw paard nodig heeft.

Je begint vanaf het midden van de borst (punt A) over de schouder tot en met het verste deel van de bil (punt B). Dat is als het ware het punt waar de billen ophouden.

 

Wellicht denk je: “welk punt is dat dan?”. Stel je voor dat je jouw paard symbolisch tegen de muur aan zou zetten, dan stop je met meten bij het gedeelte waar de bil de muur zou aanraken.

 

Als je eenmaal gemeten hebt, dan biedt onderstaande maattabel een duidelijke richtlijn. Stel je hebt 190 cm gemeten, dan kies je de dekenmaat waar het aantal centimeters het dichts bij in de buurt komt. In dit geval zou dat Bucas maat 140 zijn. Stel je hebt 184 gemeten, dan kies je voor dekenmaat 135. 

 

Heb je een paard met een veel front/ een brede hals? Denk aan; hengsten, Friezen, Andalusiërs, Tinkers en Fjorden. Dan hebben wij ook dekens beschikbaar met een Big Neck. Deze dekens hebben een grotere opening bij de hals.  

 

 

Meten is weten

In onderstaande video laat Jacob van Bucas Nederland zien hoe je jouw paard het beste kunt opmeten, zodat de Bucas deken comfortabel zit en goede bescherming biedt.