Is jouw deken plensbui- proof?

  • Geplaatst op
  • Door Bucas Redactie
Is jouw deken plensbui- proof?

In Nederland hebben wij regelmatig te maken met regenachtige dagen. Tijdens deze natte dagen wil je jouw paard natuurlijk de optimale bescherming bieden. 

 

Ondanks dat jouw paard een regendeken draagt, kan het zijn dat je hem/haar nat naar binnen haalt. Hoe kan dat?! In de meeste gevallen is je deken niet stuk. De regen heeft alleen een weg naar binnen gevonden via de hals.

De oplossing hiervoor is gelukkig dichtbij; een hals.

Voor vrijwel iedere Bucas buitendeken is er een bijpassende hals (ook wel Combi Neck genoemd) verkrijgbaar. De hals kun je gemakkelijk vastzetten aan jouw Bucas deken door het klittenband aan elkaar te bevestigen aan de daarvoor bestemde bevestigingspunten.


Een hals kun je zien als een paraplu of capuchon voor jouw paard. Als je zelf geen paraplu of capuchon gebruikt, dan loop je ook de kans dat jouw rug nat is na een flinke regenbui.

Twijfel je alsnog of je deken lek is? Doe dan de lektest. Een lektest kun je gemakkelijk uitvoeren door je deken over een ton, emmer of kruiwagen te leggen. Druk hierna een klein kuiltje in de deken met je hand en giet water in het kuiltje. Let op: gebruik alleen de grote stukken stof zoals het bovenste gedeelde van de Bucas deken. De naden kunnen technisch gezien niet waterdicht gemaakt worden.

 

Wacht nu 5 minuten....

Na 5 minuten kun je de Bucas deken beoordelen. Als de buitenstof wat donkerder kleurt is dat geen probleem. De coating laag zorgt namelijk voor de waterdichtheid van je deken. Controleer daarna de onderkant van de deken. Is deze droog? Dan is jouw deken nog steeds waterdicht.

 

Wil je zien hoe Jacob van Bucas Nederland de lektest uitvoert? Check dan deze video: